11 Μαΐ 2013

O Παράδεισος, ο Δράκουλας και 2 αυγά Τουρκίας







Μετά από σοβαρές αναλύσεις, εξονυχιστικές έρευνες, κατασκευή ιστογραμμάτων(εεεε???!!!) , επίλυση δύσκολων εξισώσεων (άσχετο αλλά κάνω φιγούρα τώρα), δημιουργία πολύπλοκων φαγητών και γλυκών (εξίσου άσχετο αλλά πως θα δείξω τον πολυτάλαντο πολύπλευρο και απίθανο
ME!)  και συζητήσεις κατ ιδίαν και αυστηρά προσωπικά με τον εαυτό μου έχω πλέον καταλήξει σε ορισμένες ατράνταχτες και αδιάσειστες απαντήσεις σε βασανιστικά ερωτήματα που μπορώ να αναφέρω άμεσα και με τον τρόπο αυτό να προσφέρω και εγώ το μικρό μου λιθαράκι στην βελτίωση της ανθρωπότητας (πρέπει να κόψω τα πούρα. Εκτός από την καούρα στο στομάχι, τις ψευδαισθήσεις, τα οράματα και τις οπτασίες μου χαλάνε το παρανοϊκό image  μου και δεν με αφήνουν να πω ούτε μια κακή κουβέντα για να τσακωθώ με το word. Κι ας μου βάζει πιπέρι στα δάχτυλα το πληκτρολόγιο. Επίσης με κάνει να γίνομαι κοινωνικό άτομο κάτι που απεχθάνομαι καθέτως οριζοντίως πλαγίως και οτιδήποτε άλλο γεωμετρικό σας έρθει στον νου. Γιατί για μια αντικοινωνία ζούμε βρε αδερφέ και αν ο καθένας δεν κοιτάζει την πάρτι του τότε πως θα επιβιώσουμε. Κοινωνικές ευαισθησίες, κοινωνικά έργα, κοινωνική αρωγή (ειδικά το τελευταίο μου θυμίζει έντονα τον Καιάδα) βοήθεια στις ασθενέστερες τάξεις (γιατί να τις βοηθήσουμε ρε παιδιά. Εμείς δεν φροντίσαμε να γίνουν ασθενείς εξάλλου; ;) άσε τους ασθενείς στην υγεία τους :P. Ωρε που πάμε οι αντικοινωνικοι! Στο τέλος να δεις που οποιαδήποτε λέξη έχει μέσα της το συνθετικό social (πωπω τώρα θυμήθηκα τον σοσιαλισμό και μια ανατριχίλα όσο νάναι την έχω. Ένα ρίγος ένα πυρετό μια ελονοσία κάτι βρε να μου βρίσκεται)  θα θεωρείται αυτόματα και κοινωνικό έργο – ε ρε κόκκινα που έριξε το word άμεσα… ναι ρε σιγά σου θίξαμε το κοινωνικό σου αίσθημα :P ) )
Τέλος πάντων ή πάντων τέλος (με πιαν’ς? ;) αφού έκανα την αμαρτία και αυτή Δεν είναι ηλιθιότητα (τ’ ακούς
Oscar αγόρι μου? Γιατί μπορεί να είμεθα τρελές γυναίκες αλλά δεν έχουμε το σύνδρομο του ηλιθίου σώνει και καλά. Αυτό εξάλλου απ ότι ξέρω είναι εκ γενετής σύμπτωμα και αναπτύσσεται κατά κύριο λόγο στις ηλικίες των 5, 10,15,20,25,30,35,40,45,50,55,60,65, 70,75 ωπαααα βάλε φρένο πόσο θες να ζήσεις βρε αχάριστε ηλίθιε? :P το ‘βρε’ γιατί το βγάζει λάθος και όχι το ‘ρε’? ) (τώρα που μίλησα για αμαρτίες όμως θυμήθηκα κάποιες πολύ γαργαλιστικές αλλά θα το σκεφτώ αν στις πω γιατί είσαι και κουτσομπόλης έχω μάθει :P είσαι ικανός μόλις μάθεις το παραμικρό με σήματα καπνού να στείλεις την είδηση στον πάνω μαχαλά. Αλήθεια ρε παιδιά είδε κανείς τον ψυχίατρό μου; τον ψάχνω  ) κι αφού όλο αυτό ήταν για να ανεβάσω το σασπένς και να θέλετε σώνει και καλά τις απαντήσεις ξεκινώ χωρίς άλλες παρεμβάσεις από μένα :P
1)  Οι δέκα εντολές ήταν έντεκα αλλά ο Μωυσής είχε κουφαθεί από τις προηγούμενες δέκα και ξέχασε να μας μεταφέρει την 11η που απ ότι μαθαίνω από ιστορικά τεκμηριωμένες πηγές ήταν η πιο σημαντική. «Ου κουρεύεις το ζώον όταν το αρμέγεις γιατί θα γεμίζει το γάλα τρίχες. Βλάκα έ βλάκα!» Τώρα για το αν είπε βλάκα δεν παίρνω και όρκο. ου είναι ή ουκ??? γμτ πάλι θα βασανίζομαι από ερωτήσεις!!
2) Ούτε η κότα έκανε το αυγό ούτε το αυγό την κότα.  Μετά από επικίνδυνες αρχαιολογικές ανασκαφές έφτασε στα χέρια μου μια αρχαία περγαμηνή που εικάζεται ότι την άφησε ο ίδιος ο θεός στον Νώε και έλεγε «Και είπον την έβδομη μέρα «γεννηθήτω η κότα και το αυγό της μαζί» αλλά μην το πεις πουθενά. Πρώτον γιατί τους είπα την έβδομη μέρα να ξεκουράζονται και δεύτερον θέλω να τους βλέπω να βασανίζονται για βλακείες». Ε ρε τσαντίλα που είχα όταν το ανακάλυψα. Είχα περάσει ώρες και ώρες βασανιζόμενη από το ερώτημα της κότας και του αυγού της.
3) Μετά από ενδελεχείς έρευνες πάνω στα ήθη και έθιμα των αρχαίων λαών βρήκα πως βγήκε η φράση «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο». Ο Αδάμ επειδή ήταν φτωχός και η Εύα η μουσίτσα απαιτητική αποφάσισε να κάνει λαθραία υλοτομία μες στον παράδεισο. Είχε βρει έναν λωποδυτάκο που τον έλεγαν Αβραμίδη εεε συγνώμη Αβράαααμ ήθελα να πω και μετέφεραν την ξυλεία εκτός συνόρων. Όταν οι ιθαγενείς των συνοριακών χωρών ρωτούσαν από πού είναι η ξυλεία ο λωποδυτάκος σήκωνε τους ώμους και έλεγε «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο». Και όταν ο θεός ξύπνησε μια μέρα και έριξε μια ματιά στον παράδεισο φώναξε οργισμένος «ω θεε μου – κάπου εκεί έξυσε το κεφάλι του με απορία γιατί ο ίδιος ήταν ο θεός και είχε απαγορεύσει να πιάνουν επι ματαίω το όνομα του στο στόμα τους αλλά τι στην ευχή δικό του ήταν αν ήθελε θα το πιανε - τι πλιάτσικο κι αυτό! Τόσο κόπο έκανα βρε αθεόφοβοι για να φυτέψω τόσες μουσμουλιές. Και που είναι τα ποσοστά μου τέλος πάντων;» Όταν ανακάλυψε ότι τα είχαν φάει όλα στα μπουζούκια που είχε ανοίξει αυτός ο άχρηστος ρεμπεσκές όφις έγινε πυρ και μανία! Αυτός ήταν και ο λόγος που εκδιώχθηκαν ο Αδάμ και η Εύα από τον παράδεισο. Όλα τα άλλα που έχετε ακούσει είναι μύθος. Πιστεύω ότι είναι διαδόσεις του φιδιού που τσαντίστηκε γιατί του έκοψαν και το αγαπημένο του δέντρο. Την μηλιά! Και βεβαια έχασε και τους αγαπημένους του πελάτες ;) και βέβαια εδώ αποδεικνύεται πως εκτός από μουσμουλιές ο θεός είχε φυτέψει και μηλιές!
4)  Στα βαθιά έγκατα των αρχαίων επικίνδυνων σπηλαίων της Ρουμανίας ανακάλυψα τον τάφο του Δράκουλα. Με σοκ και δέος και απόλυτο τρόμο τον άνοιξα για να ανακαλύψω ότι ήταν άδειος! Εκτός από ένα κιτρινισμένο σημείωμα «Παιδιά εγώ την κάνω σιγά-σιγά από δω γιατί έμαθα από τεκμηριωμένες πηγές πως ο κόσμος θα καταστραφεί. Έβγαλα one way ticket στην κιβωτό του Νώε». Αυτό με συγκλόνισε γιατί έτσι έμαθα πως ο Δράκουλας είναι Αναρχος μην σου πω και αναρχικός δηλαδή. Αυτό που με προβληματίζει ακόμα είναι αν ο Νώε και η γυναίκα του έκαναν τακτικά ημέρες αιμοδοσίας. Υπάρχει τώρα ένα gap στην όλη ιστορία το οποίο με τρελαίνει. Αλλά πιστεύω πως ο δράκουλας είναι σαν τον μυθικό ήρωα Ηρακλή. Ζει αιωνίως. Χοροπηδάει από αιώνα σε αιώνα. Έχω την εντύπωση πως βρίσκεται ακόμα στον κόσμο μας τριγυρνώντας με ψευδώνυμο ;)

Έχω δυο-3 βασικά και θεμελιώδη ακόμα ερωτήματα να λύσω. Πως έλεγαν τις γυναίκες του Λοτ και του Νώε, μήπως υπήρχε και 12η εντολή και είναι στα απόκρυφα βιβλία, ο δράκουλας έχει καράφλα, ο αδάμ και η εύα (η σουρτούκω) συνέχισαν την παράνομη υλοτομία και εκτός παραδείσου, θα πάρει ο παναθηναικός το πρωτάθλημα, γιατί μιλάμε για καλαμπρέζικα αγγούρια  και το κυριότερο απ όλα γιατί λέμε «και δυο αυγά τουρκίας»?????

Θα επανέρθω ;)

Υγ.
Αυτή η συζήτηση με πείνασε. Παω να φτιάξω μια ομελέτα με αυγά καλαμπρέζικα και αγγουρακια τουρκίας. Ή το ανάποδο είναι?? Ουφ μπερδεύτηκα πάλι :P


Δεν υπάρχουν σχόλια: